Slik bruker du Marcus Rohrer spirulinapulver i herlige oppskrifter

Marcus Rohrer spirulinapulver kan brukes i mange ulike oppskrifter. Her gir vi deg noen tips. 

Fruktig og kremet smoothie (for 1 person)

Tid: 10 minutter
1 pære 
1 banan
125 ml yoghurt
125 ml vann
1 teskje Marcus Rohrer Spirulina® pulver

Skrell pæren og bananen, og kutt dem i biter. Legg frukten i en blender og tilsett vann, yoghurt og Marcus Rohrer Spirulina®. Bland sammen. Du kan variere mengden yoghurt og vann. Tilsett mer yoghurt hvis du ønsker en tykkere smoothie. Du kan også variere med type frukt.

 

Pesto med spirulina (en liten krukke)

Tid: 10 minutter
20 gram ferske basilikumblader (2/3 av en basilikumsplante)
30 gram pinjekjerner
50 gram revet parmesanost
1 fedd hvitløk
4 spiseskjeer olivenolje
1 teskje Marcus Rohrer Spirulina® pulver
1/2 sitron eller 1/2 spiseskje sitronsaft
Salt og / eller pepper etter smak

Rist pinjekjernene i ett minutt på en tørr stekepanne og la dem avkjøles. Legg basilikumbladene, pinjekjernene, parmesanosten og hvitløken i blenderen, og bland det til det blir en grønn masse. Tilsett Marcus Rohrer Spirulina®, litt sitronsaft og olivenolje, og bland det til en jevn grønn masse. Tilsett salt og pepper etter smak. Mengden olivenolje kan varieres etter hvor fl ytende du vil ha pestoen. Denne pestoen er nydelig til f.eks. pasta med laks og spinat, men også som dressing på salat. Bland da gjerne pestoen med like deler yoghurt. Pestoen tilsettes retten rett før servering. Pestoen dekkes til og holder seg i kjøleskap i 3 dager. I fryseren kan den stå i opptil 1 måned.

 

Pasta med laks, spinat og pesto (for 4 personer)

Tid: 15-20 minutter
300-500 gram pasta
600 gram ferske laksefi leter
250 gram cherrytomater
600 gram fersk spinat
150 gram kremost med urter
2-4 teskjeer pesto
1-2 teskjeer spirulina (hvis pestoen er ferdigkjøpt)
Salt og / eller pepper etter ønske

Kok pastaen i henhold til instruksjonene i rikelig med vann. I mellomtiden kan du kutte cherrytomatene i biter. Kutt laksen i terninger. Stek laksebitene i 5 minutter i en panne med olje. Varm samtidig litt olje i en større panne, og tilsett spinat i deler og la det synke sammen i 2 minutter under omrøring. Tilsett kremost, pesto og spirulina i pannen med spinat, og la det smelte i 3 minutter. Tilsett pastaen i pannen med spinat. Til slutt kan du tilsette cherrytomatene, før du serverer retten med laksebitene på toppen. I stedet for spinat kan du bruke andre grønnsaker etter smak og behag.

 

Cottage Cheese / Yoghurt med korn og frukt (for 1 person)

Tid: 5 minutter
1 banan (eller ønsket frukt) i biter
30-70 gram frokostblanding (muesli/cruesli/granola)
150-350ml yoghurt
2-3 teskjeer honning etter smak
1 ts Marcus Rohrer Spirulina® pulver

Tilsett alle ingrediensene i en bolle og rør godt om. Varier gjerne med andre frukter, cottage cheese eller Gresk yoghurt.